Support bij blessure aan de enkel

Brace blog

De meeste enkelblessures ontstaan tijdens het sporten. Sporten waarbij rennen, sprinten, hardlopen of fysiek contact aan bod komen leveren de grootste kans op een blessure aan de enkel. Bij zowel lichtere blessures zoals verstuikingen of instabiliteit, als bij zwaardere blessures zoals gescheurde enkelbanden of herstel na een operatie, biedt een enkelbrace support.

Enkelblessures

Een enkelblessure kan verschillende oorzaken hebben. Het komt neer op het feit dat je enkel een onverwachte, onnatuurlijke beweging maakt waardoor de banden oprekken. Denk aan een misstap of fysiek contact op de enkel bij het sporten. Is sommige gevallen scheurt de enkelband of breekt de enkel.

Een enkelbrace biedt steun bij:

  • Een gebroken enkel
  • Een (in)gescheurde enkelband
  • Instabiliteit in de enkel
  • Slijtage aan de enkel
  • Een verstuikte enkel
  • Revalidatie na een operatie

Hoe voorkom je een enkelblessure?

Het liefst voorkom je een enkelblessure. Vooral bij het sporten zijn er bekende mogelijkheden om een blessure aan de enkel te voorkomen. Denk daarbij aan een goede warming-up/cooling-down of een goede trainingsopbouw. Conditie en techniek spelen hier een rol in.

Waar je ook op moet letten is de ondergrond. bij een hardloopbaan is de ondergrond gelijk en van het juiste materiaal. Een sportveld van gras kan verschillende zwakke plekken bevatten waardoor een enkel kan verzwikken. Om een blessure te voorkomen is het goed om de ondergrond te controleren en zichtbaar te hebben in welke omgeving je sport.

Goed materiaal voorkomt blessures. Goed passende sportschoenen, sportsokken of een enkelbrace bieden uitkomst. Comfortable heeft de juiste artikelen in het assortiment om een enkelblessure te voorkomen of juist te helpen herstellen.

 

Comfortable enkelbrace

Met de enkelbrace van Comfortable voorkomt u uw enkelblessure of herstelt u met de juiste support. Wil je meer weten over ons assortiment? Neem contact met ons op! We helpen u graag.

 

Bekijk onze producten