Spring Support Brace - Comfortable Sportcare

Spring Support Brace Ondersteuning voor de knie en de enkel

vanaf €14,95 inclusief B.T.W.

De support lijn is gemaakt voor een ieder die licht geblesseerd raakt tijdens of na het sporten. Vaak betreft het een peesontsteking (tendinitis) aan voet of been, aan de achillespees, de voetzool, de iliotibiale band (IT band) of knieschijf. 50% van de sporters loopt dit soort blessures op. Daarnaast is de support lijn ontwikkeld voor mensen met overgewicht, die de onoverkomelijke blessures aan pezen en banden trachten te voorkomen; blessures die ontstaan door voortdurende overbelasting.

De Spring Knieband

Het gebruik van elastische vezels in de verschillende drukzones helpt bij verzwakte gewrichtsbanden en spieren. Compressie en elasticiteit werken wanneer en waar nodig, in tegenstelling tot niet-elastische braces, die gemaakt zijn om de knie vast te zetten. Structuur (A) die de knieschijf bedekt is ontwikkeld om de knieschijf optimaal te laten werken en overbelasting te voorkomen.

Wat helpt het te voorkomen?

  • Jumper’s Knee (kniepees ontsteking)
  • Osgood- Schlatter
  • Chondromalacie (kraakbeenontsteking onder de knieschijf)

Aanbevolen voor

Wandelen / Nordic Walking / Trekking /Tennis / Hardlopen / Wielrennen

De Spring support Enkelband

Verschillende elastische zones (B) omvatten de enkel en helpen lichte en  milde verrekkingen te voorkomen terwijl de natuurlijke beweeglijkheid van de voet behouden blijft. In een post-traumatische fase ( lichte verrekking) versnelt dit het herstellen van de complete functionaliteit en vermindert de pijn. Elastische druk bij de voorvoet reduceert het uitdijen van de gewrichtsband bij de voetboog (A) en geeft daarmee extra ondersteuning.  De voetboog-band speelt een belangrijke rol bij het lopen, deze brengt het gewicht over van de hiel naar de tenen.

Wat helpt het te voorkomen?

  • Fasciitis Plantaris (peesplaatontsteking onder de voet)
  • Enkelpijn ten gevolge van overbelasting
  • Pijn aan de achillespees

Aanbevolen voor

Wandelen / Nordic Walking / Trekking /Tennis / Hardlopen / Wielrennen

De Spring Support banden zijn in de volgende kleuren leverbaar

Direct bestellen

Onderstaande producten kunt u direct bestellen en eenvoudig online afrekenen.