Comfort Energy Soles - Comfortable Nederland

Comfort Energy Soles een revolutionaire inlegzool

vanaf € 19,95 inclusief B.T.W.

De Comfort Energy Soles, een inlegzool gemaakt van het unieke materiaal “SANDS” .

SANDS vormt zich naar de voet waardoor er een natuurlijk ondersteunend voetbed ontstaat, te vergelijken met blootvoets lopen op het zand. De enorme schokopvang van de Energy Soles helpt blessures en vermoeidheid voorkomen door ontlasting van spieren en gewrichten.

  • Verbetert de prestatie
  • Voorkomt blessures
  • Geeft energy terug
  • Vormt naar de voet
  • Ademend & vochtdoorlatend
  • Wasbaar
energysoles
Stringenergy Soles

Comfort Energy Soles

Soepel lopen en staan zonder klachten. Geen vermoeide of pijnlijke voeten ondanks staand beroep of beroepsmatig veel moeten lopen? De Comfort Energy Soles hebben een unieke schokdempende werking en daarnaast worden de spieren gestimuleerd dankzij het Energy Feedback effect.

Proeven hebben uitgewezen dat de Comfort Energy Soles bij iedere neerkomende stap een gemiddelde schokreductie geven van 100 Newton meer dan een normale zachte binnenzool. Dat is een reductie van +/- 10kg,   voor een mens van gemiddeld gewicht betekent dat wel wat na een dag hard werken.  Deze enorme schokopvang helpt klachten aan o.a. knie en (onder)rug te voorkomen. De Comfort Energy Sole wordt daarom ook aanbevolen door medisch specialisten.

energy soles sprong absortie

Toepassingen

De Comfort Energy Soles, een verademing voor uw voeten

Comfort Energy Soles voor sporters

energy soles voor sportersVele sporters gebruiken de Comfort Energy Soles voor verbetering van hun prestaties en ter voorkoming van blessures. Het bijzondere aan de Comfort Energy Soles is dat het materiaal na iedere stap terugkomt in zijn oorspronkelijke vorm en zo de spieren activeert, hetgeen leidt tot betere prestaties. Zodra de voet neerkomt op de grond vloeit de energie niet weg maar wordt gedeeltelijk teruggevoerd in de volgende afzet, een eigenschap die met name in de loopsport van groot belang is: het zogenaamde Energy Feedback effect. De enorme schokdemping helpt tegelijkertijd om blessures te voorkomen.

Ook voor veld en zaalsporten

Voetbalschoenen of zaalschoenen zijn vaak standaard voorzien van een dun (kartonnen) voetzooltje. Hierdoor schuurt uw voet bij elke draaiende beweging over de harde schoenzool. U voelt dit aan het einde van de wedstrijd vaak aan uw hiel of bal van de voet. Het is vergelijkbaar met een blote voet op een harde ondergrond draaien ten opzichte van dezelfde beweging op het strand. Door de Comfort Energy zool heeft u nauwelijks weerstand en dus geen pijn.

Enorme schokabsorptie

Uit testen blijkt dat de Comfort Energy Soles bij een rennende beweging een duidelijke vermindering van de belasting laten zien ten opzichte van gewone zolen. Een persoon van 1.80 lang met een gezonde BMI heeft op de linkervoet een belasting vermindering van 4,5 kilo en op de rechtervoet van 10,5 kilo.  Met de Comfort Energy Soles ontstaat daardoor een gemiddelde reductie van de piekbelasting van 15 kilo per stap op beide voeten.

Comfort Energy Soles voor dagelijks gebruik

energy soles voor dagelijks gebruikSoepel lopen en staan zonder klachten. Geen vermoeide of pijnlijke voeten na uw  normale dagelijkse bezigheden? Het aantal kilometers dat u ongemerkt loopt tijdens uw dagelijkse bezigheden kan soms flink oplopen zonder dat u er erg in heeft. Even boodschappen doen, een dagje winkelen, met de kinderen naar het sportveld en gaat u zo maar door. Juist tijdens deze bezigheden houdt u vaak geen rekening met uw schoeisel. U draagt dan sneakers of andere modieuze schoenen zonder goed voetbed. Met de Energy Sole voor dagelijks gebruik in uw schoenen heeft u alsnog het comfort en de  schokopvang waardoor u  klachten aan o.a. knie en (onder)rug kunt voorkomen.  De Comfort Energy Sole wordt mede daarom aanbevolen door medisch specialisten voor patiënten met voet-, knie- en rugklachten.

Normale schoenen of sneakers

Het is geen geheim dat er in dagelijkse modieuze sneakers niet altijd of  zelfs bijna nooit een goed voetbed zit. Toch zijn dit de meest gedragen schoenen. Met de Comfort Energy Sole is dit eenvoudig te verhelpen. En u kunt ze keer op keer wisselen zodat u in elk van uw schoenen verzekerd bent van comfort, schokdemping en extra energie.

Pumps en dameslaarzen

Er zijn diverse zooltjes op de markt voor pumps en dameslaarzen. Echter omdat er in dit soort schoeisel zeer weinig ruimte beschikbaar is voor een extra zooltje, hebben deze vaak geen of onvoldoende schokdempende werking. Juist in deze schoenen is het essentieel, aangezien de druk geheel op de bal van de voet rust. Comfortable is op dit moment in gevorderd stadium een pump-zool te ontwikkelen welke wel aan deze schok dempende eigenschap kan voldoen. Medio augustus/september zal deze op de markt verschijnen.

Comfort Energy Soles voor op uw werk

energy soles voor op het werkSoepel lopen en staan zonder klachten. Geen vermoeide of pijnlijke voeten ondanks staand beroep of beroepsmatig veel moeten lopen? De Comfort Energy Soles hebben een unieke schokdempende werking en bovendien worden de spieren gestimuleerd dankzij het Energy Feedback effect. Proeven hebben uitgewezen dat de Comfort Energy Soles bij iedere neerkomende stap een gemiddelde schokreductie geven van 100 Newton meer dan een normale zachte binnenzool. Dat is een reductie van +/- 10kg. Voor een mens van gemiddeld gewicht betekend dat wel wat na een dag hard werken.  Deze sterke schokopvang helpt klachten aan o.a. knie en (onder)rug te voorkomen. De Comfort Energy Sole wordt mede daarom ook aanbevolen door medische specialisten.

Comfort Energy Soles voor Diabetici en Hielspoor klachten.

energy soles bij hielspoorVeel mensen hebben voetklachten en dan met name wondklachten  ten gevolge van Diabetes. Wereldwijd lijden meer dan 250 miljoen mensen aan diabetes, een ziektebeeld dat voorkomt bij zowel jong als oud. Bij diabetes is het evenwicht in de bloedsuikerspiegel verstoord doordat de alvleesklier onvoldoende insuline produceert. Op langere termijn zal het samenspel van de verslechterde doorbloeding  van de voet in combinatie met het minder goed functioneren van het zenuwstelsel de oorzaak zijn voor het ontstaan van klachten aan de voet.

Diabetici

Het is voor de diabetische voet van groot belang dat u geen oneffenheden in de schoen heeft waardoor wondjes kunnen ontstaan. Ook van belang is dat u geen overbelasting heeft van uw voetzool en niet continu druk heeft op dezelfde punten van de voetzool. In de Energy Soles zitten geen oneffenheden omdat deze zich naar de voet vormen. En door de extreme schokabsorptie over de gehele zool worden drukpunten op uw voetzool voorkomen.

Hielspoor

Bij hielspoorklachten is het van belang dat de druk op de hiel wordt gereduceerd om de pijn te verminderen. De Comfort Energy Soles zijn bij uitstek geschikt hiervoor omdat het SANDS materiaal zacht aanvoelt en schokabsoberend werkt. Diverse klanten met hielspoorklachten hebben aangegeven uiterst tevreden te zijn, het verlicht de druk en daardoor de pijn.

Wat zijn de Comfort Energy Soles en waarvoor dienen deze?

De Comfort Energy Soles zijn schoenzooltjes die zorgen voor een betere ondersteuning van de voet en minder belasting van de gewrichten tijdens het sporten of bij langdurig staan of lopen.

Hoe werken de Comfort Energy Soles?

De Comfort Energy Soles zijn vervaardigd uit SANDS, een uniek materiaal met ongekende schokdempende eigenschappen. Het materiaal keert bovendien onmiddellijk terug in de oorspronkelijke vorm zodat de spieren in de voet worden gestimuleerd te doen waar ze voor bedoeld zijn.

Kan het materiaal gereinigd worden?

U kunt de Comfort Energy Soles gewoon in wasmachine wassen op 40ºC (handwas). Het materiaal mag niet in de wasdroger gedroogd worden. Comfort Energy Soles slijten vrijwel niet en gaan daarom vele ‘schoenlevens’mee.

In welke maten en diktes zijn de Comfort Energy Soles te verkrijgen?

De zooltjes zijn verkrijgbaar in schoenmaat 36 t/m 47 en in drie verschillende diktes: 3 mm voor in de schoenen voor dagelijks gebruik, 4,5 mm voor in de sportschoenen en een 4,5mm versie voor in de (veiligheids) werkschoenen.

Passen de Comfort Energy Soles in elke schoen?

Ja, een eventueel los voetbed of inlegzool dient verwijderd te worden.

Krijg ik geen warme voeten of zweetvoeten door de Comfort Energy Soles?

Het materiaal neemt vocht op en heeft een “ademende” structuur zodat u niet bang hoeft te zijn voor warme voeten of overmatig zweten. Het kan wel zijn dat uw voeten in de eerste twee weken wat warmer aanvoelen, dit wordt veroorzaakt doordat de Energy Soles uw spieren activeren om te doen waarvoor ze bedoeld zijn. De warmte is de energie die u voelt. Dit gevoel verdwijnt zodra uw spieren gewend raken aan de (extra) activiteit.