equilibras™ e-flips™ 's werelds eerste neurorthotisch platte zool slipper

€ 49,95 inclusief B.T.W.

Neuro-orthopedische teenslipper boordevol functies zoals nog nooit gezien in een slipper: een revolutie in schoeisel!

Met een ingebouwde en onzichtbare neuro-orthopedische steunzool oftewel een neurorthese.

 • Minder voetstress en een verbeterde ondersteuning van de spieren
 • Verbeterde controle van het zenuwstelsel
 • Voetbed met anti vermoeidheidseigenschappen
 • Waterbestendig, antibacterieel materiaal; voorkomt schimmel werking
 • CE klasse 1 medisch hulpmiddel
equilibras
Equilibras

’s werelds eerste NEURORTHOTISCH™ platte zool slipper

Teenslippers zijn het meest gebruikte schoeisel ter wereld, waarbij de traditionele rubberen versie het grootste aandeel heeft. Slippers worden daarbij niet alleen voor de vrije tijd gebruikt maar roepen tevens een associatie op met gebruik na het sporten of na het werk.
Interessant genoeg is het dragen van teenslippers niet gunstig voor de gezondheid, tenzij …

Draag voortaan equilibras™ e-flips™ !

 • Orthopedische ondersteuning en neurologische stimulatie
 • Bootst een natuurlijke ondergrond na; verhoogde feedback naar de hersenen
 • Verbetert de gezondheid van de voet
 • Voorkomt Blessures
 • Wetenschappelijk aangetoond1

1 Dr Andrea Bisaz, Dr Victor Portelli en Dr Robert Peacock. New Flat-Sole Orthotic Flip-Flop vs. Standard Flat-Sole Flip-Flop. Melbourne Sports Clinic, Australië . 

Waarom zijn teenslippers ongunstig voor de gezondheid?

Uit onderzoek blijkt, dat teenslippers:

 • het “grijpen” van de tenen veroorzaken
 • de staplengte verkleinen; dit leidt tot vermoeidheid
 • instabiel zijn en geen ondersteuning geven; dit leidt tot biomechanische klachten van de knieën, rug, enkel, voeten of elders.

Tel  daarbij op het wereldwijde gebruik van ongeschikt schoeisel en je kan je misschien een pandemisch voetenprobleem1 voorstellen. Al met al genoeg reden voor de ontwikkelaars van de equilibras™ slipper met een gezond alternatief te komen.

1 Footlevers.com onderzoek geeft aan: 80% van de mensen heeft voetproblemen op een leeftijd van 20 jaar
en 100% bij 40 jaar oud.

equilibras zool

Het product

De equilibras gepatenteerde slippers bestaan uit een half harde orthopedische onderlaag en een zachte toplaag. Als resultaat imiteren zij op effectieve wijze natuurlijke oppervlakten, die ons brein nodig heeft om zogenaamde voet sensitiviteit te ontwikkelen en vast te houden, en daarmee een juiste balans en houding te behouden. Uiteindelijk draagt dit bij aan een goede gezondheid.

We wijten dit aan het neurorthotisch™ principe – dit voorziet in een essentiële voetondersteuning gedurende het lopen op vlakke, harde ondergronden , terwijl het tegelijkertijd ons zenuwstelsel (de hersenen) stimuleert!

Download hier de brochure

Hoe werkt de zool

Het werkingsprincipe

De equilibras™ e-flip™ is een geregistreerd CE klasse 1 medisch hulpmiddel (tevens FDA in USA en TGA in Australië) en biedt als zodanig een aantal gezondheid stimulerende kenmerken, t.w.

 • Anti-vermoeidheidseigenschappen van het polyurethaan voetbed helpen bij fysiek herstel;
 • Een verhoogde neurologische stimulatie via de voetzool zorgt voor een juiste spierspanning en helpt daarmee bij herstel en een sterke houding;
 • De basis orthopedische steunzool helpt bij het vasthouden of het herstel van een gebalanceerde spieractiviteit, hetgeen o.a. overmatige stress na het sporten voorkomt;
 • Activering van het natuurlijke middenvoet blokkeer mechanisme in een neutrale stand op equilibras™; faciliteert tevens stabiliteit in de voet zonder extra spierinspanning .

Gezond en duurzaam: equilibras™ slippers gaan langer mee

Het polyurethaan materiaal is hoogwaardig aan de materialen gebruikt voor de gemiddelde teenslipper. Het is duurzaam en robuust, heeft een 4 tot 10 keer langer elasticiteitsgeheugen dan normaal of kunstrubber en is bovendien waterbestendig, antibacterieel en voorkomt schimmel werking.

equilibras™ slippers bieden veel voordelen voor de gebruiker. Ze zijn relatief wat duurder, maar zijn dan ook een geregistreerd medisch hulpmiddel. Bovendien gaan ze 4 tot 10 keer langer mee! Zie ter illustratie de foto van equilibras™ slippers en een gewone slipper.

werking

Toepassingen

Wie zouden Equilibras™ moeten dragen?

Onthoud: een equilibras™ slipper heeft veel functies en zou zoveel mogelijk gedragen moeten worden zolang dit veilig en verstandig is.

Algemeen

Verhoogde arbeidsproductiviteit

De samenstelling uit polyurethaan en de dubbele dichtheid (zachtheid) geven e-flips™ uitstekende anti vermoeidheidseigenschappen, die in potentie het ziekteverzuim verlagen en de arbeidsproductiviteit verhogen.

Verhoogde sportprestaties

e-flips™ zijn uitermate geschikt om gedragen te worden door sporters van ieder niveau, voor of na het sporten want het is een medisch hulpmiddel met biomechanische, neurologische en psychologische voordelen.

Verbeterde algehele gezondheid en welzijn

Onderzoek wijst uit, dat e-flips™ verreikende gezondheidsvoordelen bieden, variërend van biomechanische uitlijning tot neurologische hersen stimulatie en fysieke verbeteringen, bijvoorbeeld cardiovasculaire verbeteringen, anti vermoeidheid en een lager risico op blaren. Deze kwaliteiten kunnen ook bijzonder bevorderlijk zijn voor diabetici.

Kinderen

De 26 botten en 35 pezen van de menselijke voet ondergaan een enorme verandering tijdens de vroege kinderperiode. Het duurt 5 tot 6 jaar totdat hun driehoekige boog configuratie die van een volwassen voet heeft bereikt. De zachte, flexibele en ondersteunende opmaak van equilibras™ is een must voor opgroeiende kinderen. Tevens is hun hoge kwaliteit brain mapping essentieel voor een goede ontwikkeling van de voet en onderhoud van een gezonde voet opbouw.

Noodzakelijk voetproduct

Volgens onze overtuiging is equilibras™ meer dan je gemiddelde schoen of mode item, en het is geen luxe artikel. In plaats daarvan is het een neurorthotisch™ medisch hulpmiddel en moet beschouwd worden als noodzaak voor een gezonde ontwikkeling van de voet en tevens voor het behoud van een goede voetstructuur, voetfunctie en algemene gezondheid.

Iedereen zou Neurothotische™ voetzolen moeten dragen: kinderen, gezonde mensen, zwangere vrouwen, mensen met voetproblemen, diabetici, sporters, mensen met staande beroepen, militairen, de politie …

Onderzoek

De equilibras™ slippers zijn getest in verschillende wetenschappelijke studies met interessante en vooral geweldige resultaten.

“Neurologisch onderzoek [bij meer dan 200 testpersonen] wijst op duidelijke neurofysiologische stress reacties tijdens het lopen op harde ondergronden, op blote voeten zowel als met standaard zachte zool slippers. Bij het lopen op equilibras™ slippers blijven deze stress reacties uit.”

De reden hiervan ligt in de basis opbouw van de e-flips™: de zachte toplaag zorgt voor onzekerheid van het zenuwsysteem, dat daardoor naar een oplossing zoekt. De harde en geprofileerde onderlaag voorziet vervolgens in zekerheid door begeleiding van de voet en zijn bewegingen. Telkens opnieuw stap voor stap wordt het zenuwstelsel hiermee geprikkeld.

De initiële resultaten van een studie naar voetvervorming als gevolg van statische gewichtsbelasting wijzen op gunstige kenmerken van de e-flip™ met twee aannemelijke verklaringen.

 • “equilibras™ produceerde een significant lagere verzakking van de mediale longitudinale voetboog zowel als een statistisch kleinere verdraaiing van de achterzijde van de voet, in vergelijking met de geteste alternatieven (blootsvoets & standaard teenslipper).”
 • het onzichtbare orthetische profiel in combinatie met de zachte toplaag van equilibras™ voorzien tegelijkertijd in orthopedische ondersteuning en shock absorptie, hetgeen de behoefte aan het verdraaien van de voet vermindert
 • het neurologische effect van het onzekerheid/zekerheid principe zoals vermeld bij het neurologisch onderzoek, verhoogt ondersteuning van het spierstelsel en reduceert daarmee vervorming als gevolg van de gewichtsbelasting
Voetbogen