Heupbescherming voor ouderen

Heupbescherming verkleint de kans op een heupbreuk en zorgt voor meer zelfvertrouwen voor de drager. De Comfort Hip protector is ontwikkeld om maar liefst 60% van de impact bij een val te absorberen. Onze heupbescherming verkleint niet alleen de kans op een botbreuk maar geeft je meer bewegingsvrijheid en vertrouwen. Ideaal voor ouderen met een verhoogde kans op vallen.

Waarom is heupbescherming voor ouderen een goed idee?

Naarmate we ouder worden verliezen onze botten hun sterkte. Hierdoor wordt de kans op botbreuken groter. Jaarlijks belanden zo’n 88.000 mensen van 55 jaar en ouder op de spoedeisende hulp na een val. Van deze gevallen moeten 15.000 personen opgenomen worden in het ziekenhuis. Heupbescherming verzacht de val met 60% en verkleint de kans op botbreuken. Tevens kan heupbescherming zorgen voor meer zelfvertrouwen en kan het de angst om te vallen verkleinen. De Comfort Hip Protector is geen vervanging van specifieke valtraining maar zeker wel een verstandige aanvulling hierop.

Wat is de Comfort Hip protector?

De Comfort Hip protector is een heupbeschermer van Comfortable, bestaande uit een broekje met beschermelementen. Dit broekje verlaagt de kans op een heupbreuk, is gemakkelijk aan te trekken, nagenoeg onzichtbaar onder kleding en zit bovendien comfortabel waardoor deze ook s’nachts gedragen kan worden.

Sands

De beschermelementen zijn van Sands. Sands is van oorsprong een dun en elastisch materiaal met een hoge schokreductie dat zich vormt naar de contouren van het lichaam.

Heupbescherming open kruis

De Comfort Hip Protector is ook beschikbaar met een open kruis. Deze heupbescherming biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van incontinentiemateriaal.

Vergoeding heupbescherming

Word heupbescherming vergoedt door de verzekeraar? Ja, dat is zeker mogelijk. Diverse verzekeraars vergoeden een deel van deze preventieve zorg. Dit is echter wel afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen pakket. Controleer de polis of vraag het na bij de verzekeraar.

Wasvoorschriften

De Comfort Hip Protector kan op 60 of 90 graden gewassen worden. Let op! 
De heupbeschermer kan bij de eerste wasbeurt 8% krimpen. De beschermelementen moeten met de hand gewassen worden op max 40 graden. 

Heupbescherming voor ouderen van Comfortable

Comfortable biedt bescherming bij bewegen. Wij maken beschermende en verzorgende producten zodat u een actief leven kunt blijven leven. Door uit te gaan van de mogelijkheden en door te blijven innoveren kunnen wij onze producten verbeteren.

Bekijk alle heupbeschermers