Comfort Hip Protector Triple pack open kruis

Drie broekjes met open kruisgedeelte en 1 set beschermelementen

De Comfort Hip protector is een comfortabele heupbeschermer die op een eenvoudige manier de kans op een heupbreuk verkleint.

 99,00

Wissen

De Comfort Hip protector verkleint op een eenvoudige manier de kans op een heupbreuk. De beschermer absorbeert maar liefst 60% van de impact bij een val, maar desalniettemin sluit het de kans op een botbreuk nooit geheel uit.

Heupbeschermers worden vaak slecht gedragen door gebrek aan comfort of moeite bij het aan- en uittrekken. Daarom is er bij de Comfort Hip protector gekeken naar gebruiksvriendelijkheid en comfort bij het dragen. De beschermer is niet zichtbaar onder kleding en voelt zo comfortabel dat u deze dag en nacht aan kunt houden.

De meeste mensen vinden valpreventie een vervelend onderwerp om over te praten. Het is echter wel een probleem dat de nodige aandacht verdient. Op jaarbasis belanden gemiddeld 88.000 mensen van 55 jaar en ouder op de spoedeisende hulp na een val. Bij zo’n 15.000 van deze gevallen is ziekenhuisopname noodzakelijk vanwege een heupbreuk.

Valincidenten hebben ook gevolgen voor de zelfstandigheid; men voelt zich na een val minder zelfstandig en is bang om weer te vallen. Een heupbeschermer kan het zelfvertrouwen vergroten en helpt om mobiel en zelfstandig te blijven. Voor mensen met een incontinentieprobleem is er tevens een broekje met open kruis beschikbaar.

Maat

, , , , ,

kleur

, ,

Onderzoek

Tests in de thuiszorg De hoge schokabsorptie verlaagt het risico op heupbreuken aanzienlijk. Tests  in de thuiszorg hebben daarbij aangetoond dat dragers meer zelfvertrouwen ontwikkelden in hun bewegingsvrijheid.

Wetenschappelijk onderzoek Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat heupbeschermers de kans op heupfracturen en andere gevolgen van een zijwaartse val aanzienlijk verlagen. In het geval van de Comfort Hip Protector wordt maar liefst 60% van de energie die vrijkomt bij een val geabsorbeerd.

Schumacher Matrial comparison 2018
UVG Jeroen Zantingh 2017
Infotronic material test program
Prof. Romke van Balen

FAQ

Wat is de Comfort Hip Protector? De Comfort Hip Protector is een onderbroek voorzien van beschermende elementen om de kans op heupfracturen bij een val te verkleinen. 

Hoe werkt de Comfort Hip Protector? In de broek zitten op de beschermelementen van ‘Sands’ waardoor 60% van de impact tijdens een val wordt opgevangen.

Wat is Sands materiaal? Sands is een van oorsprong dun en elastisch materiaal dat zich in verbeterde vorm slim en huidvriendelijk aanpast aan de contouren van het lichaam.

Wanneer draag je zo’n broek? Ervaring leert dat de meeste valrisico’s zich voordoen in de avond en nacht. Bent u nog goed ter been maar behoort u wel tot een risicogroep, draag dan de onderbroek in ieder geval tijdens bijvoorbeeld het sporten.

Is de broek zichtbaar onder normale kleding? Het materiaal is zo dun en flexibel dat het comfortabel en nagenoeg onzichtbaar kan worden gedragen.

Heeft het materiaal speciale wasvoorschriften? Verwijder de beschermelementen en was de broek op 60ºC of 90ºC. Bij een eerste wasbeurt kan de broek 8% krimpen. De beschermelementen dienen separaat te worden gewassen met de hand op 40ºC. Ze mogen niet in de droger of in aanraking komen met chloor.

Zijn de kosten van deze preventieve zorg voor eigen rekening? Diverse verzekeraars vergoeden een deel van de kosten in een aanvullend pakket. Controleer dit in uw polis of vraag het na bij uw verzekeraar.

Maten

Beschikbare maten

Maat

            

Maat (EU)Heupomvang (cm)
S36-3885-95
M40-4295-105
L42-44105-115
XL46-48115-130
XXL50-52130-145

De maat dient gemeten te worden in de heup, niet in de taille

Wasvoorschriften

Verwijder de beschermelementen uit de onderbroek en was de broek op een temperatuur van  60ºC  of 90ºC.  De onderbroek is gemaakt van 95% katoen en 5 % elasthane. Bij de eerste wasbeurt kan de onderbroek  maximaal 8% krimpen.

De beschermelementen mogen absoluut niet in de wasmachine of droger. Aangeraden wordt deze op de hand te wassen op een temperatuur van maximaal 40ºC.  Vermijd aanraking met Chloor.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Comfort Hip Protector Triple pack open kruis” te beoordelen