Heupbescherming

Ouderen die vallen lopen risico op een gebroken heup. Broeken met heupbescherming zijn zo gemaakt dat ze het risico op een breuk voorkomen. De beschermer absorbeert maar liefst 60% van de impact bij een val.

Toont alle 8 resultaten


Waarom heupbescherming?

Veel mensen vinden valpreventie een vervelend onderwerp om over te praten. Toch is het een probleem dat de nodige aandacht verdient. Gemiddeld belanden op jaarbasis 88.000 mensen van 55 jaar en ouder op de spoedeisende hulp na een val. Bij circa 15.000 van deze gevallen is sprake van een heupbreuk.

Wat is een heupbeschermer?

Een heupbeschermer bestaat uit een comfortabel broekje met daarin een speciaal beschermingselement, vaak gemaakt van een stevige foam. Hierdoor wordt de klap bij een val gedempt en de kans op een breuk of kneuzing verkleint.

Heupbeschermers van Comfortable

De Comfort Hip protector is een comfortabele heupbeschermer die op een eenvoudige manier de kans op een heupbreuk verkleint. Heupbeschermers worden vaak slecht gedragen door gebrek aan comfort of moeite bij het aan- en uittrekken. Daarom is er bij de Comfort Hip protector gekeken naar comfort en gebruiksvriendelijkheid. De beschermer is niet zichtbaar onder kleding en voelt zo comfortabel dat u deze dag en nacht aan wilt houden.