Diabetes sokken

Als je diabetes hebt is het belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Draag de juiste schoenen en schaf speciale diabetes sokken aan!

Toont alle 3 resultaten


Voetproblemen bij diabetes

Diabetes kan als gevolg hebben dat de bloedvaten en de zenuwstelsels van je voeten beschadigd raken. Dit zorgt ervoor dat er minder bloed naar de voeten komt en je ongemerkt wondjes of blaren oploopt.  Wondjes genezen minder snel en ontsteken gemakkelijker. Ook eelt- of drukplekken kunnen voor een ontsteking zorgen.

Wat zijn diabetes sokken?

Diabetes sokken zijn speciaal ontwikkeld om de oorzaken van een diabetische voet te bestrijden en voetproblemen te voorkomen. De sokken hebben verschillende doelen, namelijk:

  • Het voorkomen of verminderen van vochtophoping
  • Blaarvorming voorkomen
  • De druk in de voeten en onderbenen te verlagen

Diabetes sokken van Comfortable

Diabetes sokken beschermen en zorgen voor comfort. Onze sokken zijn gemaakt van actieve garens waarin  o.a. ‘Crabyon’ is verwerkt. Dat zorgt voor comfort en zachtheid. Het materiaal voorkomt frictie en daarmee schaafwonden en blaren. Bij de tenen zijn de sokken afgewerkt met zeer dun, zacht en niet voelbaar breiwerk. Het elastiek in de verbindingsnaad tussen de sok en de teen is zo geplaatst dat er geen direct contact met de huid is om wondjes te voorkomen.

Naast comfort voorkomt het materiaal Crabyon de verspreiding van bacteriën. Chitosan, het belangrijkste element van Crabyon, heeft een hemostatische en verzachtende werking.