Comfortable partner van Sprint - Comfortable
Comfortable partner van Sprint

Comfortable partner van Sprint

COMFORTABLE PARTNER VAN SPRINT: Smart Prevention, Rehabilitation & INtervention Technologies for improved mobility.

SPRINT is een nieuw Center of Research Excellence opgericht in 2011. Het richt zich op het verbeteren en herstellen van de mobiliteit van ouderen, een doel dat in onze sterk vergrijzende westerse samenlevingen steeds belangrijker wordt.

Recent heeft Comfortable Nederland zich als partner aangesloten bij dit Research initiatief.

Herman Kuis, secretaris SPRINT: “De samenwerking tussen SPRINT en Comfortable stamt reeds uit de begin jaren 2000; indertijd is gezamenlijk een functioneel onderzoek gedaan naar de werking van de Comfort Hip Protector. Tijdens recente besprekingen om dit onderzoek te vernieuwen bleken duidelijke aanknopingspunten tussen beide partijen. Een nieuw partnership was daarna snel gecreëerd.”

Centraal binnen SPRINT staat het realiseren van Smart Mobility Devices: slimme techniek die met name ouderen helpt langer zelfstandig in beweging te blijven. De nieuwe apparatuur voorkomt afname van mobiliteit, zowel thuis als in de werksituatie. Tegelijk zorgt deze ook voor betere revalidatie, zoveel mogelijk bij de mensen thuis. Daarnaast ontwikkelt SPRINT nieuwe prothesen en orthesen.

Tijdens het recente jaarsymposium van afgelopen 22 januari gehouden op de Universiteit van Twente te Enschede, werden de actuele innovatie projecten gepresenteerd.

De nieuwe technologieën worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met: Universitair Medisch Centrum Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente en verschillende bedrijven en instellingen.